Αντιμετώπιση του εντοπισμένου λίπους που δεν ανταποκρίνεται στην δίαιτα και την γυμναστική. Ενέσιμη εφαρμογή διαλύματος δεσοξυχολικού οξέως μέσα στον λιπώδη ιστό. Το δεσοξυχολικό οξύ επενεργεί στις κυτταρικές μεμβράνες των λιποκυττάρων οδηγώντας τις σε λύση και απελευθέρωση του λίπους που περιέχουν. Το ελεύθερο λίπος  απομακρύνεται  μέσω της λεμφικής οδού  και μεταβολίζεται. Το διάλυμα εφαρμόζεται με την χρήση λεπτών, εύκαμπτων βελονών, απευθείας στο υποδόριο λίπος, ενώ η πρόσθεση αναισθητικού έχει σαν αποτέλεσμα η εφαρμογή να είναι σχετικά ανώδυνη. Μπορεί να εφαρμοσθεί σε ολόκληρο το σώμα για τηνδιάλυση των τοπικών αποθεμάτων λίπους.

Ο αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από τον επιθυμητό βαθμό διόρθωσης, την έκταση της λιποαποθήκης και τις ειδικές αντιδράσεις του λιπώδους ιστού συνήθως θα χρειασθούν  3 συνεδρίες με ενδιάμεσα διαλείμματα 4-5 εβδομάδων.

Μετά την εφαρμογή συνιστάται ελαστική περίδεση τις πρώτες 48 -72 ώρες και λεμφικό μασάζ από την 3η ημέρα 2 φορές την εβδομάδα για 2 με 3 εβδομάδες. Άμεση επιστροφή στις καθημερινές  δραστηριότητες.

Οι παρενέργειες της εφαρμογής είναι περιορισμένες και αφορούν την πιθανή εμφάνιση μικρής εκχύμωσης και σπανιότατα αιματώματος, οίδημα και τοπική ευαισθησία και σπάνια πόνο. Υποχωρούν συνήθως τις πρώτες 5 ημέρες χωρίς ιδιαίτερη θεραπεία.